inför v. 41

Hej alla vårdnadshavare i åk 4C, 5B och 5C!

Jag heter Frida Sandström och i måndags var min första undervisande dag här på Emanuelskolan. Era barn har varit väldigt välkomnande och tagit väl hand om mig under min första vecka.

Era barn och jag har så smått börjat lära känna varandra och de har fått veta lite om vem jag är. Här kommer en kort presentation även till er vårdnadshavare om vem jag är.

Jag heter som sagt Frida och har varit lärare i ca 15 år. Under de åren har jag undervisat i matematik och NO i åldrarna f-6. Innan jag började här på Emanuelskolan arbetade jag på en liten montessoriskola. Förutom min grundskollärarutbildning 1-7 i Ma/No har jag studerat montessoripedagogik på Malmö högskola.

Jag bor strax utanför Sjöbo tillsammans med min man och mina två barn. Min fritid fyller jag mest med familjeliv men när jag får egentid tar jag gärna en löptur i skogen eller målar akvarell.

Vänliga hälsningar Frida

Vi har kommit igång ordentligt med våra Chromebooks och nu även börjat arbeta i Gleerups. Där finns alla våra läroböcker. Be gärna era barn visa er, de är väldigt duktiga.

Engelska: Glosor till 11/10, Gleerups Engelska 4, Unit 1, We are the Bests! text A, wordlist.

Svenska: Vi har börjat arbeta i Gleerups Svenska 4 och flera elever ville jobba lite hemma med uppgiften. Det är såklart ok, men ingen läxa.

SO: Träna de svenska landskapen på https://online.seterra.com/sv vi kommer att ha återkommande test på landskapen och de stora tätorterna i vårat land varje fredag fram till lovet. Vi börja denna fredag med enbart test på landskapen.